• Nieuwe afbeelding
    • Nieuwe afbeelding
    • Nieuwe afbeelding
    • Nieuwe afbeelding
    • Nieuwe afbeelding
    • Nieuwe afbeelding

MEER INFORMATIE

 
In het kort: 
De mentale ontkenning van je gevoel kan het begin zijn van een fysieke energie blokkade door opgebouwde spanning (Stress).Hier zijn we ons meestal onbewust van, terwijl we er vaak wel last van hebben of krijgen.
Het begint met bewustwording! Een proces waarbij ik je mee kan helpen door een beginnende doorstroming te realiseren.Hierdoor wordt je Zelfhelend vermogen geactiveerd. Door bewustwording van de oorzaak kan de blokkade oplossen. Dit kan van alles zijn, van nieuwe (negatieve) emoties tot oude pijn. 

Vergelijkende werking:

Je kunt de meridianen vergelijken met bijvoorbeeld een rivierbedding waarvan de stroming ook minder wordt en zelfs kan stoppen door vervuiling (blokkade). Het water stijgt tot er een andere weg is gevonden en de druk van de tijdelijke blokkade gaat zodat deze oplost. Op dezelfde manier kan via mijn handen de spanning bij een blokkade oplossen waardoor er weer doorstroming mogelijk is.

Hoe werkt het voor mijn gevoel?

Mijn methode is gebaseerd op de Chinese geneeskunde waar ik gevoelsmatig al heel lang mee verbonden ben. Al ruim voor ik hier maar enige theoretische kennis van had, vonden mijn handen al feilloos het verloop van de energiebanen (meridianen) in het lichaam.

touchfullness

Ondertussen begrijp ik deze theorie (TCM) veel beter en het belangrijkste hiervan is dat alles begint met Energie en de verandering hiervan. Alle emoties van de kleinste (ergernis) tot de grootste (woede) veroorzaken een verandering van energie. Wanneer je deze echt in het moment kunt voelen/ervaren in je lichaam en er op gepaste wijze op reageert, wordt het vanzelf weer rustig en is er niks aan de hand. Maar wanneer het een negatieve emotie betreft stoppen we deze vaak weg door het te verdringen met behulp van ons denken. Het lichaam heeft deze emotie echter wel ervaren als energie verandering en zet deze dan ook vast op de plek waar deze gevoeld is.

In bovenstaand geval (van frustratie tot woede) zou dit ergens bij de Lever meridianen zijn. Dit proces gaat onbewust door met als gevolg steeds meer energie stagnatie door opstapeling. Wanneer het lichaam echt klachten gaat ontwikkelen worden we hier meestal pas bewust van. Helaas weten we dan vaak al niet meer waar het vandaan komt omdat het negeren/wegstoppen van met name kleine emoties onbewust is gebeurd.

Dit automatische proces ontstaat wanneer we negatieve emoties blijven ontvluchten door deze mentaal te maken. Dit heeft vaak te maken met het als kind al niet willen of mogen ervaren van heftige negatieve emoties zoals: Angst, Verdriet en Boosheid. Ik kan mijzelf hierin ook duidelijk als voorbeeld nemen. Op den duur wordt het vluchtgedrag een gewoonte. Het gevolg hiervan is dat we alleen nog maar in het hoofd leven en het lichaam steeds minder voelen.

Ook positieve ervaringen worden niet meer echt doorvoeld. Je verliest hierdoor steeds meer contact met je lichaam en ziel. Dit blokkeert je levensenergie waardoor je uiteindelijk ziek kan worden.

Pas wanneer je bewust wordt (gemaakt) van je lichamelijke blokkades kan je de emotie die daar is ontstaan weer gaan doorvoelen waardoor het helingsproces op gang kan komen.

Voorbeelden van negatieve emoties zijn:

Angst, o.a.: Onzekerheid, Nervositeit en Onveiligheid.
Boosheid/Onvrede, o.a.: Frustratie, Stagnatie, Obsessief, Ergernis, Controle, Achterdocht en Depressie.
Verdriet, o.a.: Teleurstelling, Eenzaamheid, Wanhoop, Hardheid en weinig Zelfwaardering
Onrust/ Ongeduld, o.a.: Gehaast, Onevenwichtig, Gewelddadig, Wreed, Haat, Trots, Zinloosheid en Verveling.
Tobben/Zorgelijkheid, o.a.: Egoïstisch, Gierig, Labiel, Piekeren, Overbezorgd, Jaloezie, Schaamte, Zelfmedelijden en Zwaarmoedig.